Бајденово извињење женама или не?

© AP Photo / Winslow TownsonПотпредседник САД Џозеф Бајден
Потпредседник САД Џозеф Бајден - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши потпредседник САД Џо Бајден се није баш директно извинио женама, које су се жалиле да су се због његовог понашања нелагодно осећале.

„Жао ми је што нисам разумео више, није ми жао због мојих намера. Не кајем се за било шта што сам урадио“, рекао је Бајден, пренео је АП.

Бивши потпредседник је додао да никада није био намерно неучтив према жени или мушкарцу.

Бајден је данас изјавио да још размишља о кандидатури на следећим председничким изборима 2020. године и да је све ближи коначној одлуци.

Џозеф Бајден - Sputnik Србија
И Бајден у трци за Белу кућу

Неколико жена је раније оптужило бившег потпредседника САД Џоа Бајдена за непримерено понашање.

Бивша Бајденова помоћница Ејми Лапос је раније изјавила да је Бајден додиривао њено лице обема рукама и трљао нос о нос пре десет година, преноси Би-Би-Си.

Лапосова (43) је рекла да је ју он непримерено додиривао током хуманитарне вечери у једној кући у Хартфорду 2009. године.

„Непозвана пажња није у реду. Објективизација жена није у реду“, рекла је Лапосова, тражећи да се Бајден не кандидује за америчког председника.

Она није прва која је оптужила Бајдена за непримерено понашање. Луси Флорес, чију кампању у Невади је Бајден подржао, рекла да ју је он пољубио у теме на једном предизборном скупу 2014. године.

„Никада нисам искусила нешто тако очигледно неприкладно“, написала је Лизи Флорес, пренео је Би-Би-Си.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала