Србија добила море!

© Sputnik / Igor YakuninПляж в Сочи
Пляж в Сочи - Sputnik Србија
Пратите нас
Ваљево и Сочи су на корак од братимљења, а томе у прилог иде Споразум о пријатељству који су потписали председник Градске скупштине Сочија Виктор Петрович Филонов и председник Скупштине града Ваљева Милорад Илић.
© Фото : Приватна архиваДокумет о успостављању пријатељских односа између руског и српског града потписали су Виктор Петрович Филонов и Милорад Илић.
Докумет о успостављању пријатељских односа између руског и српског града потписали су Виктор Петрович Филонов и Милорад Илић. - Sputnik Србија
Докумет о успостављању пријатељских односа између руског и српског града потписали су Виктор Петрович Филонов и Милорад Илић.

Свечаности у олимпијском граду на Црном мору претходио је састанак ком су присуствовали градоначелник Сочија Анатолиј Пахомов, депутат Јуриј Сергејевич Немцев, представници локалне администрације и чланови српске делегације коју је предводио народни посланик Драгомир Ј. Карић, члан Парламентарне групе пријатељства Србије и Русије.

Истакнуто је да су становници Србије заинтересовани за одмор у познатом летовалишту, а разматране су и могућности реализације великих пројеката у области грађевинарства, културе, као и размене студената.

Карић је за медије у Русији, који су опширно извештавали о овом догађају, указао на потребу увођења директне авионске линије између Београда и Сочија, са чим се сложио и градоначелник Пахомов, који од сарадника тражи да са авио-превозницима размотре најбоље опције.

© Фото : Приватна архиваИдеју о сарадњи између Ваљева и Сочија развили су пре две године млади посланици на Фестивалу омладине и студената, након чега је уследио низ састанака градских челника.
Идеју о сарадњи између Ваљева и Сочија развили су пре две године млади посланици на Фестивалу омладине и студената, након чега је уследио низ састанака градских челника. - Sputnik Србија
Идеју о сарадњи између Ваљева и Сочија развили су пре две године млади посланици на Фестивалу омладине и студената, након чега је уследио низ састанака градских челника.

„Када сам градоначелнику Пахомову рекао да Србија нема море и да можемо са њима да сарађујемо, он је одмах рекао: од данас Србија има море! Директан лет од Београда до Сочија трајао би два сата и спремни су да успоставе ту линију. Треба имати у виду да у Сочију сезона траје 365 дана у години. Ево сад је април, људи се купају, а горе на планини од 2.900 метара има много снега и скијање је у пуном јеку“, прецизирао је Карић.

Идеју о блиској сарадњи између Ваљева и Сочија развили су пре две године млади посланици на Фестивалу омладине и студената, након чега је уследио низ састанака градских челника, који су на крају довели до потписивања споразума који је претходница братимљењу.

Договорена је нова посета Ваљеву градских челника Сочија, који су заинтересовани да доведу инвеститоре који ће да уложе у изградњу постројења за прераду воћа, поврћа и меса у Западној Србији. Осим у Ваљеву, за њих ће бити приређене презентације у Ужицу, Шапцу и Чачку. 

© Фото : Приватна архиваГости из Ваљева и Београда посетили су Историјски музеј Сочија.
Гости из Ваљева и Београда посетили су Историјски музеј Сочија. - Sputnik Србија
Гости из Ваљева и Београда посетили су Историјски музеј Сочија.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала