Чехиње се удају за мушкарце са Косова по цени до 10.000 евра

© Fotolia / Jodie777Бурме
Бурме - Sputnik Србија
Пратите нас
Према подацима чешке Националне централе за борбу против организованог криминала (НЦОЗ) у тој земљи уместо досадашње праксе склапања лажних бракова Чехиња са странцима, постоји нови тренд лажних удаја држављанки Чешке у другим земљама ЕУ.

Албанци у Приштини - Sputnik Србија
Масовни егзодус: Више од 40.000 косовских Албанаца спремно за Немачку
Лист "Млада фронта дњес“ наводи да такве „брачне услуге“ мушкарци са Косова Чехињама плаћају до 10.000 евра, како не би били депортовани из Уније.

Подсећа се да је у марту прошле године чешка полиција упала у неколико кућа на северу земље, при чему је ухапшено пет особа, четворо из Чешке и један са Косова.

Чешком тужилаштву града Либереца стигао је захтев немачких власти да им предају мушкарца са Косова, за којег се испоставило да је био организатор лажних бракова које су Чехиње склапале у Немачкој са мушкарцима са Косова који су желели да остану у тој земљи.

„Бракова би могло да буде на стотине“, поручено је тада из немачког Државног тужилаштва у Франкфурту, пренео је Танјуг.

Портпарол НЦОЗ Јарослав Ибехеј казао је да је „Чехињама као држављанкама ЕУ административно обезбеђиван посао и боравак у Немачкој, а њихови мужеви су пак на основу фиктивних бракова склопљених на Косову тражили боравак у Немачкој по основу спајања породица.  

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала