УН: Најмање 2.200 људи побегло из јужног дела Триполија

© AP Photo / Mohammed Omar AburasАмерички војни амфибијски чамац евакуише се из Џанзура, западно од Триполија, у Либији. Сједињене Америчке Државе привремено су повукле своје трупе из Либије због ескалације безбедносне ситуације у овој земљи.
Амерички војни амфибијски чамац евакуише се из Џанзура, западно од Триполија, у Либији. Сједињене Америчке Државе привремено су повукле своје трупе из Либије због ескалације безбедносне ситуације у овој земљи. - Sputnik Србија
Пратите нас
Најмање 2.200 људи побегло је од борби које се воде у јужном делу либијске престонице Триполију од 4. априла, саопштила је хуманитарна канцеларија Уједињених нација у данас објављеном извештају, преноси Ројтерс.
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија
Русија у контакту са свим сукобљеним странама у Либији

У извештају се наводи да су многи цивили и даље заробљени и одсечени од служби које би им пружиле хитну помоћ.

„Све веће распоређивање трупа могло би потенцијално да резултира значајним расељавањем становништва“, пише у извештају.

У њему стоји да агенције на терену имају хитне медицинске залихе за три месеца за третман 210.000 особа и 900 повређених.

Министарство здравља либијске међународно признате Владе саопштило је да је 11 људи убијено и 23 рањено у сукобима на југу Триполија, али није прецизирано да ли је реч о цивилима или борцима.

УН су јуче позвале зараћене стране на двочасовни прекид ватре како би се жртве и цивили евакуисали, али је упркос томе сукоб настављен.

Либија је транзитна тачка стотинама хиљада миграната који прелазе Сахару у нади да ће се домоћи Средоземног мора и Европе.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала