Путин о несугласицама са Трампом и „мишу“ који се родио у Америци

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија има много несугласица са председником САД Доналдом Трампом, али је Москва спремна за дијалог, рекао је руски лидер Владимир Путин на пленарној седници форума „Арктик — територија дијалога“.

„Ми имамо много несугласица. Притом, његова администрација је увела огромну количину санкција против Русије, са којом се ми, наравно, не слажемо, нећемо се са њом никада сложити и сматрамо да је то контрапродуктивно. Међутим, ми смо спремни за обнављање дијалога између САД и Русије, који је потпун и равноправан, и који укључује и питања која су од великог значаја и за нас и за целокупно човечанство, попут разоружавања“, рекао је Путин.

Владимир Путин - Sputnik Србија
Русија не види посебну војну напетост на Арктику

Како је нагласио шеф руске државе, несугласице се тичу међународних проблема и решавања неких криза.

„Међутим, ми имамо и елементе сарадње. Како год различито прилазили решавању сиријске кризе, сарадња ипак постоји, радимо заједно. Имамо заједничке проблеме поводом Арктика, ради решавања и разматрања тих проблема смо се овде окупили. САД тамо имају своје интересе — у арктичкој зони“, додао је он.

Путин је нагласио да је Русија спремна да сарађује са сваким председником ког изабере амерички народ.

Руски председник је на форуму прокоментарисао и извештај специјалног тужиоца Роберта Милера у којем се наводи да се Русија мешала у председничке изборе 2016. године.

„Ми смо од самог почетка говорили да легендарна комисија господина Милера ништа неће наћи, нико боље од нас то не зна. Русија се није мешала ни у какве изборе. И друго, није било никакве завере између Трампа и Русије. Ми нисмо знали Трампа, он је долазио у Москву, али као бизнисмен и то није био догађај за нас“, одговорио је Путин на питање новинара о сарадњи Русије и САД.

Он је мешање Русије и изборе у САД назвао глупошћу, чија је циљна група искључиво домаћа публика.

„Још раније се знало да ће се цела прича завршити као она изрека — тресла се гора, родио се миш. Све време сам вам о томе говорио“, рекао је председник Русије.

Путин је такође нагласио да је ситуација у Америци показатељ унутрашње кризе политичког система.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала