Путин: Русија и Турска настављају да траже решење за цену гаса

© Фото : TurkStreamИзградња гасовода "Турски ток"
Изградња гасовода Турски ток - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва и Анкара нису постигле договор око цене за руски гас, изјавио је руски председник Владимир Путин након јучерашњег сусрета са лидером Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

Руски лидер је нагласио да се цена „не формира вољом ’Гаспрома‘, већ тржишно“.

Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија
Ердоган Путину: Што пре прећи на трговину у рубљама и лирама

„Постоје питања, проблеми, наши турски пријатељи инсистирају на једним облицима из комерцијалних разлога, ’Гаспром‘ нуди друга решења“, рекао је Путин.

Истовремено је руски председник изразио наду да ће две земље доћи до споразума. Путин је Ердогану пружио уверавања да Москва и даље цени турско тржиште.

Лидери Русије и Турске одржали су у понедељак састанак у Кремљу у уском и проширеном саставу, а неко време су Путин и Ердоган разговарали у четири ока.

Политичари су разговарали о билатералним односима, укључујући трговинску и економску сарадњу.

Путин је, између осталог, назвао изградњу нуклеарне електране „Акују“ једним од приоритетних руско-турских енергетских пројеката. Председник је рекао да је покретање првог блока станице планирано за 2023. годину.

Оба председника су такође изразила наду да ће „Акују“, као и „Турски ток“, стартовати на време. Претпоставља се да ће копнени део гасовода бити спреман до краја године. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала