Маргарита Симоњан: Асанж је пророк

© AP Photo / Frank AugsteinОснивач Викиликса Џулијан Асанж у амбасади Еквадора у Лондону
Оснивач Викиликса Џулијан Асанж у амбасади Еквадора у Лондону - Sputnik Србија
Пратите нас
Главна уредница Међународне информативне агенције „Росија севодња“ и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан изјавила је да је ухапшени оснивач „Викиликса“ Џулијан Асанж пророк.

Главни уредник телевизије РТ и агенције Спутњик Маргарита Симоњан - Sputnik Србија
Симоњанова објаснила зашто је Еквадор предао Асанжа

Она је објаснила да је Асанж знао за „тотално праћење“ људи много пре него што је открио да је то чинила Агенција за националну безбедност САД.

„Када сам се упознала с њим, била сам зачуђена што је инсистирао на томе да не водимо никакве разговоре о времену ни у једној просторији, међу зидовима. Ишли смо да разговарамо у шуми, или у најбољем случају у бучном пабу, где је толико бучно да је прислушкивање само по себи немогуће, и без телефона“, испричала је Симоњанова.

Она је подсетила да је Асанж још пре много година написао књигу о Гуглу, у којој је открио методе за шпијунирање уз помоћ онлајн платформи.

Симоњанова је навела да не памти случај у којем је Асанж погрешио. Према њеним речима, он јој је говорио о томе да ће га сигурно испоручити Сједињеним Америчким Државама, где му се не пише добро.

Она је рекла да је на њено питање због чега се бави тако опасном делатношћу, он је одговорио да све што ради, ради зато што мрзи када га лажу.

Еквадор, у чијој је амбасади у Лондону Асанж боравио 2012. године, одлучио је да му ускрати дипломатски азил. Британска полиција је после тога саопштила да је Асанж ухапшен по налогу издатом 2012. године, јер се није предао суду.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала