Србин ухапшен на КиМ у тешком здравственом стању

© AP Photo / Bojan SlavkovicПолиција тзв. Косова
Полиција тзв. Косова - Sputnik Србија
Пратите нас
Адвокат Дејан Васић каже да је Златан Крстић, који је ухапшен у Урошевцу, у тешком здравственом стању и да се боји да уколико му суд сутра одреди притвор, то може да се одрази на његово здравље.

Златану Крстићу из Неродимља сутра у Приштини треба да буде одређена мера ослобађања или притвора, по истеку задржавања од 48 сати, због сумње да је у марту 1999. године у околини Урошевца наводно починио ратни злочин против цивилног становништва, преноси РТС.

Васић каже да је Крстић у полицијском притвору у Приштини и да засад не зна за шта га у Специјалном тужилаштву конкретно терете.

„Он је у алармантно тешком здравственом стању. Пре недељу дана је отпуштен из болнице, где је провео шест месеци. Њему је потребна здравствена нега, и то нега највишег интензитета“, истакао је адвокат, пренео је Танјуг.

Васић каже да се боји да уколико му приштински суд одреди притвор, то може да се тешко одрази по његово здравље.

„Он за време рата уопште није био на Косову. Нема апсолутно никакве везе са догађајима који су се овде десили. Живео је у Крагујевцу, где се одселио раније. Он је годинама овде долазио код своје родбине, никада није имао никаквих проблема ни на прелазу, ни приликом вађења докумената, и сматрам да заиста не постоје никакве основе нити икакве сумње да је учинио било шта нелегално за време рата“, наводи Васић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала