НАТО: Желимо дијалог са Русијом

© SputnikЗаставе Русије и НАТО
Заставе Русије и НАТО - Sputnik Србија
Пратите нас
НАТО и даље жели да одржи дијалог са Русијом како би се јасно изнели сви ставови, смањили ризици, али и побољшала транспарентност, изјавила је званична представница Алијансе Оана Лунгеску.

Став Северноатлантске алијансе се није по том питању променио, истакла је Лунгескуова.

Заставе Русије и НАТО-а - Sputnik Србија
Русија у потпуности прекинула сарадњу са НАТО-ом

„НАТО има двоструки приступ када је реч о Русији — одлучно обуздавање и одбрана, али и конструктивни дијалог“, навела је она и оценила да је од марта 2014. године Алијанса практично обуставила комплетну сарадњу са Русијом, осим канала за политички и војни дијалог.

„Тако ће и остати. Како је потврђено на самиту у Бриселу, повратак на старо неће бити могућ све док Русија не промени своје понашање у смислу поштовања међународног права и обавеза“, додала је представница Алијансе.

Оана Лунгеску је такође рекла и да Алијанса наставља да води дијалог са Русијом на неколико нивоа, пре свега у оквиру Савета Русија-НАТО, затим путем сусрета високих званичника, као што је то био случај када су се састали генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг и руски шеф дипломатије Сергеј Лавров, али и организацијом састанака нешто нижег нивоа.

Подсетимо, претходно је заменик руског шефа дипломатије Александар Грушко изјавио да су Русија и НАТО у потпуности прекинули и цивилну и војну сарадњу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала