Вучић са Чепурином о састанку са Путином у Пекингу

© Tanjug / Драган КујунџићСастанак председника Србије Александра Вучића и руског амбасадора у Београду Александра Чепурина
Састанак председника Србије Александра Вучића и руског амбасадора у Београду Александра Чепурина - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић и амбасадор Русије Александар Чепурин разговарали су данас о организацији састанка председника Александра Вучића и Владимира Путина у Пекингу, током одржавања Другог форума за међународну сарадњу „Појас и пут“.

Председник Вучић је рекао да му је част што ће се поново састати са председником Путином. 

Застава Русије на Кремљу - Sputnik Србија
Кремљ: О подршци Србији након састанка Путин—Вучић

Он је навео да ће то бити њихов 16. састанак, а други ове године, и да ће му бити задовољство да са председником Русије разговара о билатералној сарадњи у свим областима, као и о ситуацији у региону, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Председник Србије, говорећи о ситуацији у региону, поновио је да је наставак дијалога са Приштином немогућ док не буду укинуте таксе на српску робу.

Председник Вучић и амбасадор Чепурин су разговарали о активностима за даље унапређење билатералне сарадње и договореним састанцима српских и руских званичника.

Двојица саговорника су разговарали и о сарадњи у области енергетике и плановима за изградњу гасовода „Турски ток“, који би омогућио редовно и уредно снабдевање Србије гасом, наведено је у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала