Нове провокације Харадинаја: Уместо да претите, признајте нас

© AP Photo / Jean-Francois BadiasРамуш Харадинај
Рамуш Харадинај - Sputnik Србија
Пратите нас
Поводом најава председника Александра Вучића да ће око Ђурђевдана бити познато на који начин ће Београд одговорити Приштини на наметнуте сто одсто увећане таксе на робу из Србије, премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај каже да апелује да уместо, како је рекао, „ултиматума и претњи“ Србија донесе одлуку о узајамном признању.

Харадинај је новинарима у Приштини рекао да не жели да прејудицира шта ће се догодити 6. маја, али да апелује на све српске доносиоце одлука да се, како је рекао, „уместо ултиматума врате за сто и постигну споразум о међусобном признању“.

Већ је виђено, казао је, да ултиматуми и претње не доносе напредак на Балкану.

Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић: Тражиће да признамо Косово и не добијемо ништа

„Српски лидери би требало да седну како би постигли споразум о узајамном признавању са Косовом у постојећим границама“, рекао је Харадинај, пренели су приштински медији.

Упитан о темама предстојећег мини-самита у Берлину и да ли би се на том скупу могла догодити деблокада дијалога Београда и Приштине, Харадинај је рекао да није овлашћен за дијалог са Србијом.

Према његовим речима, за то је овлашћен приштински тим који је изабран у косовском парламенту.

„Зато не видим своју улогу за тим преговарачким столом“, рекао је Харадинај.

Ипак, додао је да не зна да ли би тај састанак могао да деблокира дијалог између Београда и Приштине и да ништа не зна о евентуалном споразуму који би, како су раније пренели неки приштински медији, могао бити постигнут том приликом.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала