БиХ шаље протестну ноту Хрватској због афере „селефије“

© AP Photo / Amel EmricЗастава БиХ
Застава БиХ - Sputnik Србија
Пратите нас
Председништво БиХ одлучило је да упути протестну ноту Хрватској након што се изјаснило о наводној шпијунској афери коју су део медија у региону Западног Балкана и министар безбедности Драган Мектић повезивали са хрватском безбедносно-обавештајном службом СОА.
Терористи у Сирији - Sputnik Србија
Опасност вреба: Сарајево прихватило понуду САД коју су одбили Лондон, Париз, Берлин...

Тзв. афера „селефије“ подстакнута је тврдњама да су агенти СОА покушали да регрутују држављане Босне и Херцеговине, који су повезани с „радикалним структурама“, да подмећу оружје у исламске богомоље и тако докажу да су тачне тврдње хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић да је Босна и Херцеговина упориште хиљада потенцијалних терориста.

Директор СОА Данијел Маркић је те оптужбе одбацио, али је потврдио да су хрватски обавештајци спроводили информативне разговоре с неким држављанима Босне и Херцеговине, због „њихових веза с радикалним исламистичким структурама“, пренео је Танјуг.

„Наравно да је СОА разговарала с тим особама и даље ће разговарати, јер то морамо ради властите и сигурности наших суседа, као и сигурности Европске уније и НАТО-а“, рекао је Маркић у марту, након избијања афере, пренеле су агенције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала