Хочевар: Потребно је јединство свих хришћана на Косову

© Wikipedia / Stebunik Важно је да постоји један морални ауторитет, неко ко једноставно носи у свом срцу, у свом разуму, бригу за читаво човечанство. Логично је да су се развијале аутокефалне цркве, али ви треба да знате да и те цркве имају неку повезаност, иначе не би могле бити праве цркве, уколико међу њима нема јединства
Важно је да постоји један морални ауторитет, неко ко једноставно носи у свом срцу, у свом разуму, бригу за читаво човечанство. Логично је да су се развијале аутокефалне цркве, али ви треба да знате да и те цркве имају неку повезаност, иначе не би могле бити праве цркве, уколико међу њима нема јединства - Sputnik Србија
Пратите нас
Само велико јединство свих хришћана на Косову и Метохији може да допринесе добром разумевању и опстанку младих на том простору, изјавио је за емисију „Седмица“ Првог програма Радио Београда београдски надбискуп Станислав Хочевар.

Надбискуп је поручио да Ватикан, који је унутар италијанске државе извојевао своју самосталност, има много искустава које жели да подели са Србијом, управо да би омогућио да се све светиње на Косову и Метохији што боље очувају и да што пре дође до дијалога да би се то решило.

„Садашња ситуација је компликована, али само велико јединство свих хришћана на Косову може да допринесе добром разумевању и опстанку младих на том простору“, рекао је Хочевар.

Говорећи о Ускрсу, који се по Грегоријанском календару прославља данас, надбискуп је рекао да се тај празник не обележава, већ „живи сада и овде“.

Он је сарадњу Србије и Ватикана оценио као добру, али је оценио да недостаје континуирани дијалог. „За то је потребна спремност свих верских заједница, али она мора постојати и на нивоу државе“, поручио је београдски надбискуп.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала