Џаферовић о резервном саставу полиције РС: Ако то ураде, онда ће и Федерација истом мером

© AP Photo / Amel EmricШефик Џаферовић
Шефик Џаферовић - Sputnik Србија
Пратите нас
Члан Председништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић (СДА) данас је у Сарајеву изјавио да је усвајање Нацрта закона у Скупштини РС, којим се предвиђа формирање резервног састава полиције, ствар која иде у смеру дестабилизације.

„То није добро. Ја их позивам да то не раде, јер ако то ураде, онда ће то сигурно урадити и Федерација БиХ и кантони у ФБиХ, јер другог излаза и избора немају. То мора да буде та врста одговора. Онда ће кренути једна трка која нам је непотребна и отићи ћемо поново у погрешном смеру“, сматра Џаферовић.

Он напомиње да ће за то време људи одлазити из БиХ, додатно ће се уливати неповерење у систем у држави у којој живе, пренела је „Фена“.

Специјалне јединице полиције РС - Sputnik Србија
Зашто је Сарајево у страху од резервиста из Српске

Према његовим речима, тога морају бити свесни политичари који дају реметилачке изјаве и политичари који предузимају реметилачке потезе.

„Конструктивна атмосфера и рад за опште добро, за сваког човека, истина, правда, борба против корупције, интеграције — европске, атланске, то је оно што је потребно у овом тренутку Босни и Херцеговини“, сматра Џаферовић.

Он се нада да ће на крају ипак превладати разум „и да ћемо из ове ситуације изаћи на најбољи могући начин и за људе који живе у овој земљи и за ову земљу“.

На новинарско питање да ли је формирање резервног састава полиције РС, на неки начин, дизање националних тензија, Џаферовић је одговорио да не зна шта је, те да се боји „да то није нешто озбиљније“ и да зато овако реагује, пренео је Танјуг.

„То треба зауставити одмах. То јесте и дизање националних тензија, али то може да буде претња стабилности овој земљи. То не треба никоме, ни онима који то предузимају, који то раде“, сматра Џаферовић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала