Хрвати савладали мушкарца који је упао у цркву у Минхену и викао „Алаху ахбар“ (видео)

Пратите нас
Мушкарца који је упао у цркву и викао „Алаху ахбар“ савладали су Хрвати у Цркви светог Павла у Минхену. Завладала је паника након што је ушао непознати мушкарац и викао „Алаху ахбар“. У цркви су у тим тренуцима били већином Хрвати.

Како пише хрватски портал „Индекс“, према изјавама очевидаца за хрватско-немачки портал „Феникс“, реч је о Африканцу који је неометано ушао у цркву међу вернике и ничим неизазван почео да виче викати „Алаху ахбар“.

Након његове галаме и неразумљиве вике и узвика настало је најпре комешање верника, а потом и бежање јер су неки мислили да се ради о терористичком нападу. Деца су почела да плачу, а неки су полегали на под, јавља „Феникс“, а преноси портал „Индекс“. Верници су такође испричали и да је тај мушкарац бацио нешто попут петарде у цркву, али то засада није потврђено.

Све то одиграло се у суботу увече.

Локални медији пишу да је панику у цркви изазвао ментално поремећени мушкарац, преноси Б 92.

„Почео је да гестикулира и узвикује неразумљиве речи па је преплашио посетиоце цркве“, рекла је полиција.

Због тога што су људи кренули да беже у паници повређено је 24 људи, али реч је о минималним повредама поручила је полиција. Мушкарац је ухапшен, а полиција је рекла да није представљао опасност за људе у цркви.

Полиција, међутим, не помиње да је он узвикивао речи „Такбир“ или „Алаху ахбар“.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала