Русија: Промена ситуације у преговорима према Донбасу могућа после инаугурације Зеленског

© Sputnik / Ирина Геращенко / Уђи у базу фотографијаЗаставе Доњецке Народне Републике на прослави годишњице проглашења независности ДНР у Доњецку
Заставе Доњецке Народне Републике на прослави годишњице проглашења независности ДНР у Доњецку - Sputnik Србија
Пратите нас
Промену ситуације у преговорима према Донбасу можемо очекивати након инаугурације Владимира Зеленског, који је победио на јучерашњим председничким изборима у Украјини, изјавио је заменик сталног представника Русије при Уједињеним нацијама Дмитриј Пољански.
Стални представник Русије при ОЕБС-у Владимир Чижов - Sputnik Србија
Русија: Запад би ускоро могао да почне да дели „савете“ Зеленском

„Позитивну динамику по питању Донбаса можемо очекивати након инаугурације. За сада је рано говорити о томе. Од стране Зеленског имамо доста сигнала, иако су они контрадикторни, интуитивно се интерпретирају некако другачије него што је то био случај раније“, рекао је.

Пољански је истакао и да у случају да Украјина испуни Мински споразум, као што је то и дужна да учини, пре свега ако се уведе примирје које до сада нису могли да гарантују, то ће показати одређени позитиван курс ка опоравку ситуације на југоистоку Украјине.

„Још месец дана ће Петро Порошенко бити на власти, а у октобру ће на ред доћи парламентарни избори. Уколико се у Врховној ради ситуација не промени, Парламент би могао да смета Зеленском како би радио на судбоносним променама у Украјини“, додао је.

Пољански је подсетио и да је већина грађана југоистока Украјине гласала за Зеленског, те је оценио да то уопште није случајно, будући да су многи поверовали у то да се ствари заправо могу променити набоље.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала