Руски новинари писали Зеленском: Ослободите Вишинског

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаКирил Вишински у суду
Кирил Вишински у суду - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски новинари су упутили отворено писмо новоизабраном украјинском председнику Владимиру Зеленском, са позивом да прими активније учешће у процесу ослобађања руководиоца портала „РИА Новости Украјина“ Кирила Вишинског.
Главни уредник портала РИА Новости Украјина Кирил Вишински у суду у Херсону - Sputnik Србија
Захарова о случају Вишински: Он није терориста

У писму се наводи да је Вишински у притвору од 15. маја прошле године и да је оптужен за државну издају само зато што је добросавесно радио свој новинарски посао.

„Ви тврдите да медији морају бити у потпуности слободни. Међутим, то што се догађа са Вишинским је кршење свих европских норми и људских права“, наводи се.

„Стога желимо да вам скренемо пажњу на ситуацију са Вишинским и позивамо вас да учините све што можете како би он био ослобођен што пре“, закључује се у писму.

Отворено писмо су потписали бројни истакнути руски новинари и медијске личности, попут главне и одговорне уреднице РТ-а и Спутњика Маргарите Симоњан, посланика Државне думе и новинара „Русија 24“ Јевгенија Примакова, а на списку су и главни уредник „Взгљада“ Константин Кондрашин, водитељ Роман Бабајан, као и многи други.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала