Јака симболика: Шта су то Ким и Владимир Путин поклонили један другом (видео)

Пратите нас
Мач који је руском председнику Владимиру Путину поклонио лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун симболизује победу и моћ, каже Константин Асмолов, водећи истраживач у Центру за корејске студије при Институту за далекоисточне студије Руске академије наука.

„У Северној Кореји се често спомиње ’драгоцени мач‘, на корејском ’погом‘, који се чак појављивао и у говорима самог Ким Џонг Уна о економском развоју као симболу моћи“, рекао је Асмолов и додао да је баш у томе смисао поклона урученог Путину.

Асмолов је напоменуо да је руски председник Киму поклонио сабљу, па је очигледно да су се службе протокола два лидера унапред договориле да се изврши међусобна размена хладног оружја.

Од раније је познато да се у Кореји под „драгоценим мачем“ подразумевају нуклеарни програм, кохезија у држави и економска стратегија руководства земље.    

Ким Џонг Ун се у четвртак у Владивостоку први пут срео са Путином. Руски председник се сретао и са оцем садашњег лидера Северне Кореје Ким Џонг Илом, који је преминуо 2011. године. Власт у Северној Кореји се преноси са оца на сина, како би се започето дело наставило кроз генерације.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала