Моја Русија: У златној средини планете Земље — „руској Ници“ (видео)

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаКеј на Јалти
Кеј на Јалти - Sputnik Србија
Пратите нас
Кримљани кажу да је њихова земља јединствена у свету због свог географског положаја — налази се у златној средини планете Земље, на око 5.000 од Екватора и исто толико од Северног пола, а Јалта је најлепши део Кримског полуострва. Називају је „руском Ницом“ и „правим рајом“.

То је место где су одмарали руски цареви, руска аристократија и совјетски лидери, место у којем су руски уметници проналазили инспирацију и стварали можда своја највећа дела, и коначно место где су 1945. године Стаљин, Рузвелт и Черчил запечатили судбину послератне Европе.

Постоје област Велика Јалта, која заузима територију од око 70 километара дуж обале Црног мора, и град Јалта, која је административни центар.

Опасана Кримским планинама и боровим шумама, Јалта је надалеко чувена као бањско и климатско лечилиште, посебно за плућне болеснике. 

Новинарка Спутњика Оливера Икодиновић у влогу „Моја Русија“ води вас сваке недеље на вама позната, али и скривена места Москве и Русије. Завирите са нама у различите кутке Русије и њене престонице, упознајте њихове лепоте и традицију, осетите дух земље и душу Руса.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала