Русија чека реакцију ОЕБС-а на инцидент са новинарком РИА Новости

© Sputnik / Жюльен Маттиа / Уђи у базу фотографијаСукоби демонстраната и полиције на првомајским протестима у Паризу
Сукоби демонстраната и полиције на првомајским протестима у Паризу - Sputnik Србија
Пратите нас
Стално представништво Русије у ОЕБС-у затражило је од представника те организације за слободу медија Арлема Дезира да реагује на инцидент у вези са дописницом агенције РИА Новости у Паризу Викторијом Ивановом.

„Француски полицајци истукли су пендреком дописницу РИА Новости Викторију Иванову, која је пратила првомајске демонстрације у Паризу. Употреба насиља над новинарима је неприхватљива! Позивамо француске власти да спроведу истрагу. Чекамо реакцију представника ОЕБС-а за слободу медија Арлема Дезира“, наводи се у саопштењу Сталног представништва објављеног на Фејсбуку.

Сукоб полиције и демонстраната на првомајском протесту у Паризу - Sputnik Србија
У нередима у Паризу повређена дописница РИА Новости (видео)

Раније су дописницу новинске агенције РИА Новости у Паризу Викторију Иванову, која је пратила немире на првомајским демонстрацијама у главном граду Француске, полицајци ударили пендреком. Новинарка се налазила усред нереда, снимајући дешавања мобилним телефоном.

У покушају да растерају хулигане, полицајци су пендрецима почели да ударају све особе. Упркос чињеници да је дописница РИА Новости имала траку са натписом „Прес“ и налепницу са сличним текстом на кациги, полиција је ипак почела да је туче, ударајући је у главу и по руци.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала