Ослобођена жена оптужена за убиство полубрата Ким Џонг Уна

© AP Photo / Vincent ThianДоан Ти Хуонг
Доан Ти Хуонг - Sputnik Србија
Пратите нас
Преводилац из вијетнамске амбасаде у Малезији Маридам Јакфар изјавила је да је Вијетнамка Доан Ти Хуонг, којој је суђено за убиство отуђеног полубрата севернокорејског вође, пуштена из малезијског затвора.

Она је новинарима у затвору у петак рекла да Доан Ти Хуонг изгледа „срећно“, али не може дати додатне детаље. Адвокати Хуонгове рекли су да се очекује да ће она бити одведена у имиграциону канцеларију пре него што се врати у Вијетнам касније у току дана, преноси АП.

Хуонгова (30) се изјаснила као крива за мању оптужбу за наношење повреде након што су тужиоци против ње одбацили оптужбу за убиство.

Ким Џонг Нам долази на аеродром у Пекингу. - Sputnik Србија
Ослобођена оптужена за убиство Кимовог полубрата

Осуђена је на 40 месеци затвора. Индонежанка Сити Аисја, која је оптужена заједно са Хуонговом, пуштена је у марту након што су тужиоци неочекивано повукли оптужницу за убиство против ње.

Две жене су оптужене за тајни договор са четири Севернокорејца за убиство Ким Џонг Нама нервним агенсом. Жене су размазале супстанцу по његовом лицу на међународном аеродрому у Куала Лумпуру 13. фебруара 2017. године, а рекле су да су мислиле да учествују у безазленој шали за ТВ емисију.

Четири Севернокорејца су побегла из Малезије истог дана када је Ким убијен.

Судија Високог суда прошлог августа закључио је да постоји довољно доказа да су Аисја, Хуонгова и четири севернокорејска држављанина у „добро планираној завери“ убили Кима и позвао је две жене да изнесу своју одбрану.

Адвокати жена су рекли да су оне биле пиони у политичком убиству с јасним везама са амбасадом Северне Кореје у Куала Лумпуру и да тужилаштво није доказало да су имале било какву намеру да убију. Намера је кључна за оптужбу за убиство према малезијском закону, пренео је Танјуг.

Ким Џонг Нам је био најстарији син у садашњој генерацији владајуће породице Северне Кореје. Годинама је живео у иностранству, али је могао бити виђен као претња владавини Ким Џонг Уна.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала