Испливали контроверзни снимци из џамије у Индији (видео)

© Flickr / Daniel MennerichЏамија Масџид у Делхију - западна капија
Џамија Масџид у Делхију - западна капија - Sputnik Србија
Пратите нас
Управа џамије Масџид у Индији забранила је улазак туристима након што је снимак који приказује две девојке које изводе акробатске тачке у затвореном простору изазвао насилне коментаре и жестоку полемику на друштвеним мрежама.

Вирални видео снимљен у индијској џамији Џама Масџид на ком се могу видети две младе туристкиње који изводе акробације, изазвао је жестоке контроверзе унутар индијског друштва и навео џамију да ограничи приступ овом светом месту, преноси „Тајмс оф Индија“.

Међутим, представник џамије је у интервјуу за индијски лист данас истакао да је овај видео снимљен давно и да је емитован само да би створио контроверзу.

Далеко од тога да је ово једини аматерски филм те врсте. На друштвеним мрежама су се и раније појављивали слични видео-записи на којима се виде људи који плешу и певају унутар и испред верског објекта.

Поједини корисници Твитера били су огорчени оваквим сликама, називајући их „увредљивим“.

Управа џамије била је шокирана таквим отвореним непоштовањем, па је реаговала забраном доласка туриста на свето место уколико његов разлог није присуствовање верској служби.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала