Мухамед – једно од најпопуларнијих дечијих имена у Берлину

CC0 / / Новорођена беба
Новорођена беба - Sputnik Србија
Пратите нас
Мухамед је било једно од најпопуларнијих дечијих имена у неколико немачких држава прошле године, а заузело је 24. место на националном нивоу.

За дечаке рођене у Берлину 2018. године, Мухамед је било веома популарно име, каже се у студији коју је наручило Немачко владино језичко друштво.  

Асоцијација за немачки језик известила је да је име Мухамед, заједно са својим варијацијама, било међу првих 10 најпопуларнијих имена у главном граду.

Иако агенција није прецизирала тачно место на берлинској ранг-листи, наводи се да су име и његове варијанте такође стигле до првих 10 места у Хамбургу и западној држави Сарланд, и да су рангиране на 24. место на националном нивоу.

Беч - Sputnik Србија
Мухамед већ пето најпопуларније име у Бечу

Три најпопуларнија дечија имена у Берлину била су Паул, Александер и Максимилијан — у складу с националним трендом. За Хенрија се каже да је девето најпопуларније име; директорка агенције Андреа Ева Евелс изјавила је да је то прво англофоно име које је ушло међу првих десет ове године.

Што се девојчица тиче, најпопуларнија имена у Немачкој у 2018. години су била Мари/Мери, Софи и Марија.

Агенција је прикупила податке из око 700 регистара широм Немачке и забележио укупно око 65.000 различитих имена, за које је агенција саопштила да су око 90% свих имена која су дата прошле године.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала