Дачић: Перјанце ОВК сад би да суде Србима

© Tanjug / ZORAN ZESTICИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да најаве из Приштине о иницијативи за формирање трибунала који би се бавио наводним злочинима Срба на Космету посматра у светлу покушаја да се пронађе равнотежа са радом Специјалног суда који се бави ОВК.
Хашим Тачи - Sputnik Србија
Тачи објаснио шта хоће

Дачић је то рекао поводом најаве председника косовске скупштине Кадрија Весељија да ће се пред тамошњим парламентом ускоро наћи иницијатива за формирање трибунала „на Косову или Међународног суда“ који би се бавио наводним злочинима које су на Космету починили Срби.

„Тешко ми је и да замислим да би било ко из међународне заједнице подржао да се на Косову оснује трибунал којим би дириговале бивше перјанице ОВК, сада преобучене у одела политичара, а које се врло лако могу наћи пред Специјалним судом за злочине ОВК“, рекао је Дачић.

Он је додао да не зна зашто би се оснивао међународни трибунал за наводне злочине Срба на КиМ када је тај посао већ био у рукама Хашког трибунала.

„Зато мислим да је једини циљ оваквих најава смиривање косовске јавности у моменту када треба очекивати све више позива за лидере ОВК да се појаве пред Специјалним судом“, закључио је Дачић, преноси Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала