Штрпце: Заустављени радови на изградњи мини-хидроелектране

Пратите нас
Радови на изградњи мини-хидроелектране на месту ове реке биће заустављени до даљњег, док се не провери сва документација и папири које „Маткос група“ поседује, саопштила је општина Штрпце.

То је договорено на данашњем састанку који је одржан у том граду између представника Општине, представника грађана општине Штрпце, „Маткос групе“, Полиције Косова за регион Урошевац, Министарства за заштиту животне средине и просторног планирања и регулаторне канцеларије за енергију.

Градоначелник општине Штрпце већ уложио вето на могућност експропријација приватног земљишта - Sputnik Србија
Зашто и како су нам отели Штрпце

Из Општине Штрпце након одржаног састанка је поручено да се улажу сви напори како би се овај ситуација трајно решила и како би се избегли сви даљи проблеми, а водоснабдевање места која се водом напајају из Калуђерке и Болованке текло несметано.

„Наш примарни циљ је да овај проблем решимо трајно. Општинском руководству и градоначелнику Братиславу Николићу су увек на првом месту били интереси грађана ове општине, што се показало безброј пута. У договору и заједничким снагама са становницима наше општине решаваћемо све оно што стоји на путу бољег живота и будућности наших становника“, навели су из Општине.

Истичу да је најбитније да су представници оних који су укључени у протесте са данашњег састанка изашли задовољни.

„Данас смо урадили велику ствар, али се нећемо зауставити на овоме јер ћемо у наредном периоду интензивирати састанке са свим релевантним институцијама како би пронашли трајно решење.“

Из Општине су још једном осудили прекомерну употребу силе јединице Росу у петак и навели да ће такође тражити да одговорни у овом случају буду адекватно кажњени.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала