Тродневна жалост због авионске несреће у Русији

© AP Photo / Moscow News Agency Авион Сухој суперџет 100 компаније "Аерофлот" срушио се приликом принудног слетања на аеродром Шереметјево у Москви
Авион Сухој суперџет 100 компаније Аерофлот срушио се приликом принудног слетања на аеродром Шереметјево у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Власти руског региона Мурманск прогласиле су тродневну жалост због авионске несреће која се догодила на аеродрому „Шереметјево“, у којој је погинула 41 особа.

„У Мурманску је проглашена тродневна жалост“, написао је вршилац дужности губернатора овог региона Андреј Чибис на својој страници на Фејсбуку.

У авионској несрећи на московском аеродрому „Шереметјево“, када се запалио авион у којем је било 78 путника и чланова посаде, погинула је 41 особа.

Јутрос је Министарство здравља саопштило да је шесторо путника збринуто у болници, од тога троје у тешком стању.

Истражитељи Руског истражног комитета спроводе истрагу на аеродрому како би утврдили узроке несреће.

Кола хитне помоћи на аеродрому Шереметјево - Sputnik Србија
У стравичној авионској несрећи у Москви погинула 41 особа

На аеродрому је формиран и центар за пружање психолошке помоћи породицама настрадалих путника и онима који су преживели трауму.

Путнички авион „сухој суперџет 100“ компаније „Аерофлот“ са 73 путника и пет чланова посаде полетео је из Москве за Мурманск, али се због техничких проблема убрзо вратио и запалио приликом покушаја да принудно слети на „Шереметјево“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала