Харадинај: Нема распарчавања албанских земаља

© AP Photo / UncreditedРамуш Харадинај
Рамуш Харадинај - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај изјавио је данас да је идеја о „распарчавању територије албанских земаља“ стара један век и потиче, каже, из „српске кухиње“, а сада је „сахрањена“.

Емануел Макрон - Sputnik Србија
Макрон на ивици живаца! Викао на Харадинаја: Амерички лист открио шта се десило у Берлину
Харадинај је новинарима након седнице владе рекао да је та идеја сада „сахрањена“ и да нико више не може ни да додирне албанску територију.

„Политички ће бити сахрањени сви они који буду ишли тим путем. Дакле, ко год буде ударио на граничну линију, биће политички мртав“, рекао је Харадинај.

Говорећи о односима Приштине са САД, Харадинај каже да ти односи никада нису били бољи, о чему, како је рекао, сведочи и посета генерал-мајора из Ајове Тимотија Ора.

Поводом предстојећег састанка у Паризу, Харадинај је рекао да је са председником Емануелом Макроном причао на француском језику и да они који, како је рекао, седе на ходницима нису могли да разумеју о чему је разговарао са Макроном, пренео је Танјуг.

Иначе, медији су после тог састанка писали да је Макрон био љут на Харадинаја и да тај разговор није био нимало пријатан. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала