Вучић из Ниша: Треба да живимо као да ће сто година бити мир, али...

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLМинистар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, председник Србије Александар Вучић и министар одбране Србије Александар Вулин уочи војно-полицијске параде "Одбрана слободе" у Нишу
Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, председник Србије Александар Вучић и министар одбране Србије Александар Вулин уочи војно-полицијске параде Одбрана слободе у Нишу - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Александар Вучић је рекао да је стање и опремљеност у ВС и полицији неупоредиво боље, додајући да ће се на томе још радити. Србија ће се понашати веома одговорно, озбиљно, чуваће мир и стабилност, истакао је председник.

Александар Вучић је рекао да је са представницима ВС, МУП-а и министрима разговарао о безбедносној ситуацији у региону, опремљености војске и полиције и повећању плата.

Авиони Ј-22 Орао на војној паради у Нишу ГИФ - Sputnik Србија
СПЕКТАКЛ У НИШУ „Мигови“ на небу, руски тенк Т-72 на земљи (фото, видео)

Председник Србије је рекао да је безбедносна ситуација у земљи изузетно сложена.

„Србија ће се понашати веома одговорно, озбиљно, чувати мир и стабилност. Уз многе лоше реченице које је имао Броз, једна је била тачна — треба да живимо као да ће сто година бити мир, али да будемо спремни да земљу бранимо у сваком тренутку“, нагласио је председник.

У складу са тим, истиче, наше јединице су све припремљеније, обученије и опремљеније.

„Наш буџет за одбрану је никада већи и не само тај буџет, већ оно што смо из текуће буџетске резерве узели, значило је много. То олакшава позицију једној релативно малој, али независној земљи да води независну политику“, напоменуо је председник.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала