Додик: Без заједничког става свих Срба нема решења

© Tanjug / Димитрије ГолМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је данашњи разговор председника Александра Вучића са патријархом и владикама СПЦ од значаја, јер, истиче, без заједничког става свих важних фактора у Србији и свих Срба не може да се реши ниједно важно државно ни национално питање.

„Подељеност око тога како решити неко важно питање, попут Косова и Метохије, свакако смањује шансе да то буде у прилог добрих решења која очекујемо“, рекао је Додик након што је са председником Србије присуствовао Сабору СПЦ на позив патријарха.

Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић: Један владика је рекао — Вучићу, шта год да урадиш, бићеш крив

Додик је оценио да треба бити рационалан и реалан, те додао да је то оно што се данас први пут чуло и говорило и о разним могућностима за евентуално решење, о питању разграничења…

Додик је истакао да је данашњи састанак важан, без обзира што су неки говорили да ли за тим има потребе или не, јер је корисно да се на том нивоу и капацитету воде дијалог и разговор како би се утврдио заједнички став.

„Без заједничког става свих важних фактора у Србији и свих Срба у целини не може да се реши ниједно важно државно ни национално питање“, подвукао је Додик.

Он је захвалио патријарху Иринеју на позиву да учествује у заседању Сабора, који је прилика да се најотвореније разговара о свим питањима државне и националне политике, у чему Црква има значајну улогу.

Патријарх Иринеј на редовном заседању Светог архијерејског сабора СПЦ - Sputnik Србија
Патријарх Иринеј после Сабора о КиМ: Неизвесно је, надамо се у Бога и историју

Додик је пренео да је разговор био отворен и да није било „никаквих скривених ни тема, ни одговора, нити је шта остало скривено“, већ је био озбиљан разговор, у којем је, каже, њему било нешто лакше него председнику Србије.

„Видео сам једну искреност у дискусијама свих, а приступ који је Вучић показао на отворене теме био је веома јасан и није оставио дилеме, као што ни закључци нису оставили никакве дилеме“, рекао је Додик, пренео је Танјуг.

„Важно је да смо кроз разговор који смо водили дошли до сагласја да је битно да се одржи дијалог и да тај дијалог не треба да се води путем јавности, који само још више уноси проблема, него путем отворене дискусије овог и сличног формата“, рекао је Додик.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала