У Србији више нема опасности од поплава

© AP Photo / Дарко БандићПотопљено двориште у Санском Мосту
Потопљено двориште у Санском Мосту - Sputnik Србија
Пратите нас
У Србији више нема опасности од поплава, каже начелник Управе за ватрогасно-спасилачке јединице и цивилну заштиту Сектора за ванредне ситуације Горан Николић.

Николић додаје да су водостаји река мало повећани, али да не могу угрозити ни становништво ни објекте.

Драматичан снимак код Плитвица - Sputnik Србија
Драматичан снимак код Плитвица (видео)

Према најавама Републичког хидрометеоролошког завода, киша ће данас престати, рекао је Николић и истакао да током јучерашњег дана није било критичних места, нити су падавине угрозиле становништво и објекте било где у Србији.

„Најаве о падавинама од пре неколико дана се нису обистиниле, али без обзира на то, водићемо и даље рачуна, јер су најављене мале падавине које неће правити проблеме“, рекао је Николић.

Додао је да су водостаји река мало повећани, али да ни то неће угрозити становништво ни објекте. Николић је додао и да ће се обилне падавине које су погодиле БиХ и Хрватску одразити на Саву, али да водостај неће правити проблеме у Србији. „Падавине које су најављиване, практично су прошле на нашу срећу без икаквих последица“, рекао је Николић.

Он је додао и да снег који је падао у околини Новог Пазара и Дивчибара такође неће правити проблеме, јер се брзо топи. „Прибојавали смо се да не падне већа количина кише на једном брдско-планинском локалитету и изазове бујичну поплаву. До тога није дошло и за сада нема никаквих проблема“, закључио је Николић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала