„Јављамо да нас је заувјек напустио...“ Хрвати сахрањују Ћиру Блажевића

© AFP 2023 / ELVIS BARUKCICМирослав Ћиро Блажевић
Мирослав Ћиро Блажевић - Sputnik Србија
Пратите нас
Након што је објављено да је Ћиро Блажевић снимио предизборни спот у знак подршке Самосталној демократској српској странци у Хрватској и Милораду Пуповцу, друштвеним мрежама се шири умрлица са ликом и именом тог бившег фудбалског тренера.

Како је пренео хрватски портал „Индекс“, на тој морбидној умрлици пише:

„Свим пријатељима, рођацима и познаницима јављамо да нас је 15. свибња 2019. године заувијек напустио наш тренер свих тренера.“

Да је управо Ћирина подршка Пуповцу некога мотивисала да му изради лажну умрлицу сведочи и то што је као датум смрти стављен управо 15. мај, када је објављено да се Ћиро укључио у кампању СДСС-а, констатује портал.

У лажној умрлици најављена је чак и сахрана Ћири за 18. мај у 16 сати на загребачком Мирогоју, а као ожалошћени су наведени „Милорад Пуповац с чланством СДСС-а, Андреј Пленковић (Анемични), Гордан Јандроковић (Њоњо), итд.“.

Упитан да ли зна ко је осмислио ту морбидну умрлицу, Блажевић је кроз смех одговорио:

„Захвалан сам му, ко год је то написао. Ја сам жив, а он направио умрлицу и ја је читам. Нема пуно људи ту привилегију. Напиши да сам му захвалан.“

Потом је објаснио зашто се уопште одлучио да подржи СДСС.

„Само за добробит народа којем припадам и који волим. Знам да само толеранција, разумевање и дијалог могу спречити оно најгоре кроз што смо прошли. Морамо имати толеранцију за оне друге вероисповести. А и Пуповац се не треба превише бунити јер има прилику да каже у Сабору све што мисли, за разлику од Хрвата у Србији који немају толику прилику“, рекао је Блажевић.

Поновио је да Срби који живе у Хрватској нису другачији од Хрвата и да би однос двају народа требао бити цивилизован.

„Они су исти као ми. Најважније је да обичан пук има један цивилизован однос. Не знам зашто то не би било тако, кад погледам историју Француза и Немаца, данас су у пријатељском односу, а имали су све разлоге да се мрзе“, навео је и истакао да Срби морају да виде пријатељство Хрвата и нашу добронамерност према њима.

Блажевић је казао да се не би усудио тако да интервенише да којим случајем није прави, доказани Хрват.

Хтео је да упозори све Хрвате да треба да имају толеранцију и разумевање за оне који су на неки начин хендикепирани у друштву.

„Они морају да виде наше пријатељство и нашу добронамјерност према њима. Тако се ствара наш кредибилитет као нације. Ми имамо своју домовину, успоставимо један однос суседски, добронамерни. И да живимо у миру“, навео је Блажевић у изјави за „Индекс.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала