Додик: Очигледно да је намештаљка, настављамо сарадњу са Штрахеом

Хајнц Кристијан Штрахе и Милорад Додик
Хајнц Кристијан Штрахе и Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Председавајући Председништва БиХ и председник СНСД-а Милорад Додик поручио је, коментаришући скандал у вези са бившим вицеканцеларом Аустрије Хајнцом Кристијаном Штрахеом, да верује да је то „намештаљка“ и сматра да није било никакве штете за Аустрију због оног што се чуло на спорном снимку.
Министар унутрашњих послова Италије Матео Салвини и аустријски вицеканцелар Хајнц Кристијан Штрахе - Sputnik Србија
Прети ли после случаја „Штрахе“ — велики удар на европску десницу

Додик, који је са Штрахеом у добрим односима, данас је након седнице Председништва странке у Бањалуци у одбрану Штрахеа рекао и следеће: „Ми имамо добру сарадњу и наставићемо да сарађујемо. Очигледно се ради о намештаљци, видите да није било никакве штете. Прошло је две године и није било ниједног потеза од оног што је речено“, пренео је сајт „Кликс.ба“.

Он је додао и да мисли да се ради о „балканизацији“ европске политичке ситуације.

„Ја се њему захваљујем на подршци РС у томе да обезбеди свој дејтонски статус“, закључио је Додик.

Аустријски канцелар Себастијан Курц предложио је председнику Аустрије да распише превремене изборе, након што су у јавност доспели видео-снимци на којима се види како Хајнц Кристијан Штрахе нуди наводној нећаки руског милијардера државне послове за финансијску помоћ његовој странци. Штрахе је због тога поднео оставку на место вицеканцелара и лидера Слободарске партије Аустрије (ФПО).

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала