Кремљ о скандалу због видеа у Аустрији: Русија нема ништа с тим

© AP Photo / Michael GruberПотпредседник аустријске владе Хајнц-Кристијан Штрахе
Потпредседник аустријске владе Хајнц-Кристијан Штрахе - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија нема никакве везе са скандалом у Аустрији у који је умешан бивши вицеканцелар Хајнц-Кристијан Штрахе и не зна ко је снимљен на видеу због ког је скандал избио, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Не могу никако да оценим појављивање овог видеа, јер се то не односи ни на Русију, ни на председника, ни на Владу. Не знамо са сигурношћу ко је та жена, да ли је Рускиња или држављанка Русије, тако да та прича нема и не може имати никакве везе са нама“, објаснио је Песков.

Аустријски канцелар Себастијан Курц - Sputnik Србија
Курц: Избори што пре!

Недељу дана пре избора за Европски парламент, немачки медији истовремено су објавили материјале са тврдњом да је Штрахе 2017. године с наводном Рускињом Аљоном Макаровом разматрао могућност да она купи аустријски лист „Кронен цајтунг“ и да то искористи за промоцију на парламентарним изборима.

Листови су навели да је на састанку било речи и о другим пословима, преко којих би Макарова наводно могла да добије приступ државним уговорима у замену за помоћ Аустријској партији слободе. Врховно тужилаштво Беча саопштило је да ће проверити тај видео-снимак.

Лист „Велт“ је саопштио да је разговор чији су одломци доспели у медије трајао пуних шест сати, а да се испоставља да је такозвана Рускиња само мамац, односно, да је састанак који је снимљен био само замка за политичара који се залаже за нормализацију односа са Москвом и укидање антируских санкција.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала