СДСС за једнаке Србе у Хрватској и једнаку Хрватску у Европи

© Фото : СДСС Вуковар/јутјубМилорад Пуповац на конференцији за медије
Милорад Пуповац на конференцији за медије - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Самосталне демократске српске странке (СДСС) и носилац страначке листе на изборима за Европски парламент Милорад Пуповац поручио је да се та странка залаже за „једнаке Србе у Хрватској и једнаку Хрватску у Европи“.
Мирослав Ћиро Блажевић - Sputnik Србија
„Јављамо да нас је заувјек напустио...“ Хрвати сахрањују Ћиру Блажевића

Пуповац је на предизборном скупу СДСС у Загребу рекао да верује да ће овим изборима направити корак више да би се дошло до онога што сматрају идеалним — једнаким Србима у Хрватској, преноси „Индекс“.

Према његовим речима, треба да буде прекинуто 30 година неспоразума у односима Европе и Срба, истичући да то време „ни Европи ни Србима није донело ништа добро“.

„Европа је неретко грешила према Србима, а Срби су често грешили према другима и према себи“, рекао је Пуповац и додао да представљају „мали део српског народа који је остао да живи у Хрватској“.

„Имате јединствену прилику да будете први део српског народа који ће прекинути тај неспоразум између њега (српског народа) и Европе. Овој земљи су потребне промене“, рекао је Пуповац.

Пуповац је рекао и да је „југословенски антифашизам“ био „истинска револуција отпора према тадашњем снажном европском фашизму који и данас прети Европи и малим народима“.

Говорећи о уништавању плаката СДСС и говору мржње на њима, рекао је да су изашли на ове изборе насупрот онима који им данас шаљу такве поруке, мислећи да ће се уплашити и сакрити у „мишју рупу“, пренео је Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала