И Федерација БиХ да разговара са Москвом о гасоводу

© AP Photo / Дарко ВојиновићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Источном Сарајеву да би било добро да надлежни у Федерацији БиХ разговарају са представницима Русије о гасоводу, како би се појачало снабдевање гасом у целој БиХ. Он је нагласио да ће се Република Српска у будућности бавити питањем изградње гасовода.

„Кључно питање којим ћемо се бавити у будућности је изгрдања гасовода, и то део крака који ће бити накачен на ’Турски ток‘. Желимо да од Бијељине до Бањалуке изградимо гасовод“, рекао је Додик новинарима након састанка са амбасадором Руске Федерације у БиХ Петром Иванцовом.

Изградња гасовода Турски ток - Sputnik Србија
Додик 6. јуна у Санкт Петербургу разговара о прикључењу на „Турски ток“

Он је истакао да Русија има значајне привредне активности у Републици Српској које Српска жели да прошири, додајући да ће о изградњи гасовода кроз Српску разговарати на предстојећем Економском форуму у Санкт Петербургу.

Додик је рекао да је са Иванцовом разговарао о формирању власти у БиХ, односима Руске Федерација са Републиком Српском и БиХ, те о другим важним питањима која се тичу обе земље.

На питање новинара шта очекује од разговора са командантом Еуфора Мартином Дорфером, он је рекао да жели да чује од њега како генерал види безбедносну ситуацију у БиХ.

„Мислим да они имају јасну спознају каква је безбедносна ситуација у БиХ и биће ми занимљиво да чујем њихову процену. Када је реч о рату, тога неће бити, али ми имамо угрожавања која су везана за локални криминал, корупцију, а постоје криминалне групе из региона које се баве разним активностима на простору БиХ“, рекао је Додик.

Према његовим речима, важно питање за БиХ су и мигранти, али и враћање лица која су била на ратиштима у Сирији која могу, ако не буде адекватног механизма контроле, да дестабилизују друштво у БиХ.

„Желим да чујем њихова искуства у том погледу. БиХ је припадник антитерористичке алијансе и мислим да у земљи нема оних који имају различите гласове на ту тему“, истакао је Додик.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала