Додик и Човић поручили: Хитно формирати власт на нивоу БиХ

© Фото : Срна/ Сања БјелицаМилорад Додик и Драган Човић
Милорад Додик и Драган Човић - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидери СНСД-а и ХДЗ-а БиХ, Милорад Додик и Драган Човић, поручили су након састанка у Мостару да је потребно хитно формирати власт на нивоу БиХ.

Додик је нагласио да ХДЗ БиХ и СНСД, као и групација странака око њих, немају ниједно отворено питање када је реч о формирању власти, преноси РТРС.

Милорад Додик у Мостару - Sputnik Србија
„Ја то не подржавам“: Додик неће присуствовати свечаности поводом примања БиХ у УН

„Ми смо спремни да формализујемо сваку иницијативу, да формирамо комисију у парламенту у вези са избором председавајућег Савета министара, да Председништво предложи, али то није могуће само са нама двојицом, већ је потребна и бошњачка страна“, рекао је Додик након састанка.

Он је оценио да БиХ трпи велику штету због неформирања власти.

„У Европској комисији рекли су да ће нам дати мишљење о статусу БиХ као кандидата уколико се власт формира до краја маја. Видимо да од тога нема ништа, губимо време, ово је на штету свих“, истакао је Додик.

Човић је поручио да хитно и безусловно треба успоставити власт на основу изјаве коју су лидери странака договорили и у складу са договором о расподели ресора који је већ постигнут.

„То је потребно завршити у наредних 15 до 20 дана, без даљих условљавања. Ако иде, иде, ако не иде, онда имамо озбиљан проблем са функционисањем свих нивоа власти у БиХ“, рекао је Човић новинарима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала