Кремљ пажљиво прати процес „брегзита“

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаВелики Камени мост преко реке Москве и московски Кремљ
Велики Камени мост преко реке Москве и московски Кремљ - Sputnik Србија
Пратите нас
Кремљ са великом пажњом прати процесе везане за „брегзит“ у Великој Британији, Москва је заинтересована за предвидиву и стабилну Европску унију, изјавио је новинарима портпарол председника Русије Дмитриј Песков.

Он је истакао да за сада није спреман да објави реакцију Кремља на оставку британске премијерке Терезе Меј.

„Ми свакако са великом пажњом пратимо процес повезан са ’брегзитом‘, који неминовно погађа и саму Британију и ситуацију у Европској унији. То је првенствено условљено чињеницом да је Европска унија наш главни трговинско-економски партнер. Због тога смо заинтересовани за предвидивог и стабилног партнера“, истакао је Песков. 

Британска премијерка Тереза Меј након подношења оставке - Sputnik Србија
Тереза Меј подноси оставку

Мандат Терезе Меј текао је у тешком периоду билатералних односа Русије и Велике Британије, рекао је он и додао да је тешко сетити се неких прекретница повезаних са доприносом њиховом развоју.

Премијерка Велике Британије Тереза Меј данас је објавила да ће поднети оставку на место лидера Конзервативне партије 7 јуна. На овај корак присилили су је чланови њене партије, укључујући и чланове владе, незадовољни обновљеним договором са Европском унијом о „брегзиту“ који је Мејова представила.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала