Европска народна партија: Одбранићемо ЕУ од националиста

© AFP 2023 / PATRICK HERTZOGЖена на бициклу испред зграде Европског парламента у Стразбуру, 26.мај 2019.
Жена на бициклу испред зграде Европског парламента у Стразбуру, 26.мај 2019. - Sputnik Србија
Пратите нас
Европска народна партија (ЕПП), која ће највероватније остати најбројнија фракција у Европском парламенту, нема намеру да сарађује са било којом групом која нема поверења у Европску унију, изјавио је лидер ЕПП у Европском парламенту Манфред Вебер.

„За мене, као водећег кандидата ЕПП (за место шефа Европске комисије) једна ствар је кристално јасна — нећемо сарађивати са онима који не верују у Европу, са онима који желе да униште Европу. Данашња Европа је наша Европа, то је Европа ЕПП. И одбранићемо ту Европу од националиста“, рекао је Вебер на конференцији за новинаре.

Две евроскептичне фракције — Европа слободе и директне демократије и Европа нација и слободе освојиле су укупно 114 места у Европском парламенту.

Избори за 751 место у Парламенту одржани су од 23. до 26. маја у чланицама ЕУ. Према прелиминарним резултатима, ЕПП је освојила 179 места, док је Прогресивна алијанса социјалиста и демократа освојила 150 мандата. Како ствари стоје, те две фракције неће имати довољан број гласова да поново формирају коалицију, за коју им је неопходно 376 мандата.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала