Ђурић: Циљ акције РОСУ застрашивање и изазивање панике

© Tanjug / Тања ВаличДиректор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић
Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић - Sputnik Србија
Пратите нас
Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је да су јединице РОСУ јутрос упале на север КиМ на територију све четири општине са циљем за застраше Србе и изазову панику, додајући да располаже информацијама да је неколико Срба ухапшено.

„Јутрос око шест сати специјалне јединице РОСУ упале су из три правца на север КиМ, на територију све четири општине, са циљем да застраше, изазову панику уз хапшења, која смо најављивали и о којима је говорио председник претходних дана, да створе немогућу климу за Србе на КиМ“, рекао је Ђурић за Танјуг.

Припадници РОСУ на северу КиМ - Sputnik Србија
Објављен снимак драматичне акције РОСУ на Северу КиМ (видео)

Имамо информације да је неколико Срба ухапшено, додао је он.

Ђурић је истакао да су „сепаратисти из Приштине прибегли најстрашнијим методама како би заплашили Србе“.

„То су учинили уз сагласност дела међународне заједнице и велику срамоту Квинте, иако смо данима упозоравали да се припремају такав сценарио и масовна хапшења Срба. Држава Србија је позивала да се спречи такав сценарио зато што ово представља играње миром на територији наше јужне покрајине“, казао је Ђурић.

Он је нагласио да је велика срамота што нема реакције Квинте, упозоривши да сада имамо драматичну ситуацију.

Ђурић је рекао да је упад „више колона до зуба наоружаних шиптарских јединица“ покренут са јасним циљем да Србе застраше.

Он је констатовао да је очигледно да „ти шиптарски екстремисти, а и они који су им дали сагласност за овако нешто, јер овако нешто није било могуће без сагласности њихових спонзора и ментора из земаља Квинте, оваким акцијама желе да Срба више не буде на КиМ“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала