Повређени Срби у Косовској Митровици стабилно, има их још у Зубном Потоку

© AP Photo / Visar KryeziuПрипадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косово и Метохије
Припадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косово и Метохије - Sputnik Србија
Пратите нас
Двојица Срба, рањених јутрос у Зубином потоку у пуцњави припадника косовске полиције, Бобан Јанићијевић (1976) и Раденко Миловановић (1979), који су примљени у КЦБ Косовска Митровица, стабилно су и ван животне опасности.

Јанићијевић је примљен са отвореним повредама леве потколенице, а Миловановић са затвореним повредама десне потколенице, изјавио је за Танјуг заменик директора КЦБ Косовска Митровица др Златан Елек.

Оба пацијента су у стабилном стању и у току су дијагностички процеси, додао је Елек.

Заставе Европске уније испред седишта ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија
Огласила се и ЕУ: У контакту смо и са Београдом и са Приштином

„Имамо информације из Дома здравља Зубин Поток да има доста грађана који су доживели лакше телесне повреде и податке да је начињена велика материјална штета на кућама и објектима у општини Зубин Поток и на возилима која су била уредно паркирана поред пута“, истакао је Елек.

Он је казао да још немају информације о тачном броју повређених приликом акције специјалних јединица РОСУ.

„У више наврата смо покушали да успоставимо везе са општином Зубин поток, али те везе су биле ометане. Ови пацијенти су повређени два-три сата пре него што су довезени у КЦБ, јер је постојала опструкција од стране специјалних јединица РОСУ да се они превезу до Клиничко-болничког центра, па су морали да буду збринути у Дому здравља Зубин Поток, јер је тај правац био затворен чак и за транспорт пацијената“, објаснио је Елек.

Он очекује још пацијената и наглашава да су сви лекари спремни.

Албанска полиција руши српску барикаду - Sputnik Србија
Специјалци ЊСО руше српске барикаде (видео)

„Имамо довољно материјала за збрињавање наших пацијената и евентуално повређених који би требало да стигну у Клиничко-болнички центар“, рекао је Елек и додао да су добили информације и да је бивши припадник српске полиције преминуо у Лепосавићу од последица срчаног удара када је чуо за догађаје.

Информације које пристижу из Зубиног Потока говоре да је седам лица, случајних пролазника, претучено и преведено и да је начињена огромна материјална штета. Последња информација је да су се јединице РОСУ повукле из Зубиног Потока.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала