Албанци претукли руског држављанина на Косову

© AP Photo / Visar KryeziuПрипадници РОСУ на Косову И Метохији - архивска фотографија
Припадници РОСУ на Косову И Метохији - архивска фотографија - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је у акцији РОСУ на северу КиМ претучен и приведен и један руски држављанин — Михаил Красношченков, радник администрације Унмика.

Вучић је навео да су о томе обавестили одговарајуће руске органе.

„Претукли су га и привели како би се, ако је информација поуздана, највероватније додворили онима који су целу акцију одобрили“, рекао је Вучић.    

Хашим Тачи - Sputnik Србија
Тачи образложио хапшење руског држављанина

Вучић је рекао да ће Приштина вероватно покушати да представи ухапшеног руског као шверцера који је уплетен у криминал.

„За руског држављанина званично је реаговао амбасадор Русије Чепурин. Вероватно ће у Приштини рећи да је и тај Рус неки шверцер који је учествовао у крималним радњама, па ће то сад на неком новом Штрахе снимку да нам покажу“, казао је Вучић у парламенту.

Вучић је претходно рекао да је Хашим Тачи потврдио да су ухапсили рушког држављанина, као и да на КиМ Албанци хоће да буду "хероји Америке и покажу да могу да раде шта хоће и како хоће".

Како је саопштила Амбасада Русије у Београду, администрација српског председника је Амбасади предала ту информацију и тренутно се разјашњавају околности инцидента.

Мисија УН је потврдила амбасади да је њихов радник ухапшен.

Албански медији јављају да су званичници УНМИК-а посетили свог сарадника,који се налази се у Косовској Митровици у болници.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала