Симић за Спутњик: Њихове пушке и пуцњи нас нису уплашили

© Tanjug / ZORAN ZESTICПосланик Српске листе Игор Симић
Посланик Српске листе Игор Симић - Sputnik Србија
Пратите нас
Потпредседник Српске листе Игор Симић изјавио је данас за Спутњик да су брутална акција и демонстрирање силе којима је Приштина покушала да застраши српски народ показале право лице Приштине.

„Оно што посебно брине је њихова најава да са оваквим провокацијама неће стати, али и ћутање западних амбасада у Приштини на отворено брутално насиље до зуба наоружаних јединица“, рекао је Симић.

Припадници специјалне јединице косовске полиције на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија
„Новости“: Пронађена поверљива документа после упада на север Косова

Он је додао да ће у 12 часова у центру Косовске Митровице српски народ показати да га „њихове пушке и пуцњи нису уплашили“.

Симић је нагласио и да су Срби на северу КиМ одлучни да заједно са својом државом Србијом остану и опстану на овим просторима.

У Северној Митровици дан после бруталне акције хапшења у три општине на северу Косова и Метохије наизглед је мирно, а у центру је постављена бина за протест на ком ће Срби са севера исказати револт због начина на који се Приштина односи према српској заједници.

Протест ће, како је најављено, почети у подне, а заказан је због јучерашње акције приштинске јединице РОСУ, током које је ухапшено 28 особа, од којих су 23 Срби.

Присутан је велики број медијских екипа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала