Трагедија у Будимпешти: Сударили се туристички бродови на Дунаву, има мртвих

© REUTERS / BERNADETT SZABOТрагедија у Будимпешти
Трагедија у Будимпешти - Sputnik Србија
Пратите нас
Седам особа је погинуло док се 19 води као нестало у судару туристичког брода са другим бродом на Дунаву, у близини центра Будимпеште.

Како преноси МТИ, несрећа се догодила синоћ око 21.15 недалеко од зграде Парламента Мађарске, а приликом судара један од бродова, на коме су били углавном туристи, преврнуо се и потонуо.

Седам путника је са лакшим повредама пребачено у болницу.

На броду коју је потонуо у тренутку несреће налазила су се 33 путника из Азије и два члана мађарске посаде.

Државна телевизија је јавила, позивајући се на саопштење Министарства унутрашњих послова, да су на броду већином били туристи из Азије, као и да је једна особа након спасавања успешно реанимирана.

У потрази за преживелима учествовало је 96 ватрогасаца уз помоћ бродова паркираних на доковима који су реку осветлили рефлекторима.

Министарство спољних послова Јужне Кореје потврдило је да је на броду било држављана те земље, преноси Си-Ен-Ен.

Портпарол компаније која је у власништву брода Сирена саопштио је да није било никаквих назнака да са бродом има проблема.

Не можемо да потврдимо зашто је брод потонуо, био је то сасвим просечан дан и ово је редовно путовање. Није било никаквих назнака да овако нешто може да се деси, рекао је портпарол.

Агенција Јонхап преноси да су туристи били на крузеру који је требало да крстари по источној Европи.

Јужнокорејски туристи породично су путовали, а највећи број био је старости између 40 и 50 година.

Путничка агенција која је организовала путовање саопштила је да засад није познато да ли су сви путници носили прслуке за спасавање.

Јужнокорејска амбасада у Будимпешти одмах је организовала тим који заједно са мађарским властима учествује у потрази за преживелима, али и у истрази несреће.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала