Објављен снимак тренутка несреће на Дунаву: Бродови се сударили у мраку између два моста

Пратите нас
Најмање седам особа погинуло је синоћ у судару два брода на Дунаву у Будимпешти, док се за 19 још увек трага. Како се види на првом снимку несреће, речни крузер сударио се са мањим туристичким бродом у близини зграде мађарског парламента.

Снимак несреће, који је објавио мађарски портал „Блик“, приказује густ речни саобраћај и тренутак када су се два брода сударила. Несрећа се догодила између Ланчаног и Маргаретиног моста у Будимпешти.

Како наводе мађарски медији, на мањем туристичком броду који је потонуо након судара били су махом туристи из Јужне Кореје, а олупина је нађена код једног од стубова Маргаретиног моста.

Трагедија у Будимпешти - Sputnik Србија
Трагедија у Будимпешти: Сударили се туристички бродови на Дунаву, има мртвих

Како преноси МТИ, несрећа се догодила синоћ око 21.15 недалеко од зграде Парламента Мађарске, а приликом судара један од бродова, на коме су били углавном туристи, преврнуо се и потонуо. Сматра се да је десетине путника нестало у Дунаву, преноси „Блиц“.

Ноћас до касно у ноћ рефлектори су током потраге осветљавали површину Дунава, али је потрага за преживелима и телима отежана због слабе видљивости и јаких струја у том делу реке.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала