Михајловићева прокоментарисала нови извештај ЕК о напретку Србије

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICПотпредседница Владе Србије Зорана Михајловић
Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић - Sputnik Србија
Пратите нас
Нови извештај — старе критике и старе похвале, кратко је данас прокоментарисала министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић извештај Европске комисије о напретку Србије.

Михајловићева је оценила да је и овај, као и прошлогодишњи извештај Европске комисије, у сенци главног политичког питања, Косова и Метохије.

Александар Вучић - Sputnik Србија
Хан покушава да припреми „нешто“ за Косово у јулу

„Чини ми се да је извештај негде у сенци главног политичког питања, зато што је политика та која често одређује будућности малих држава. Чињеница је да ћемо, док не будемо, надамо се, на компромисан начин решили питање КиМ, имати разне врсте критика“, рекла је Михајловићева новинарима.

Она је подсетила на то да је председник Србије Александар Вучић представио извештај о КиМ у Скупштини Србије и да је могло да се закључи да ће се то питање решавати.

„То није питање ни садашњости, ни прошлости, то је питање будућности развоја Србије у годинама и деценијама испред нас“, истакла је министарка.

Михајловић каже да је важно што је ЕК препознала напредак Србије у економији, јер је то значајно за нашу земљу.

„Колико год постојале критике у другим областима, не бисмо могли да имамо толики раст у економији да нисмо ’подигли‘ и друге области“, наводи Михајловићева.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала