Москва проширује списак представника ЕУ којима забрањује улазак у Русију

© AP Photo / Dmitry LovetskyМинистарство иностраних послова Руске Федерације зграда панорама РФ МИД Русија
Министарство иностраних послова Руске Федерације зграда панорама РФ МИД Русија - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва ће проширити списак представника земаља и институција Европске уније, којима је забрањен улазак у Русију, а њихов број је изједначен с бројем руских држављана на списку ЕУ, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.
Владимир Путин - Sputnik Србија
Путин: Русија ће укинути санкције ЕУ чим Брисел то учини први

Министарство је навело да је у последње време забележено да је Европска унија донела низ одлука које подразумевају примену једностраних ограничавајућих мера против појединих руских држављана.

У саопштењу је наведено да су основа за такве одлуке „недоказане, а повремено и апсурдне оптужбе на рачун руских држављана“.

Министарство је саопштило да је Москва у више наврата упозоравала ЕУ да не користи инструмент једностраних санкција који је противан међународном праву. 

„Поводом одлука ЕУ отворено смо саопштили да Русија задржава право на сразмеран одговор. У вези с тим руска страна је донела одлуку да прошири списак представника земаља-чланица и институција ЕУ, којим је забрањен улазак на територију Руске Федерације. Број имена на руском списку је уједначен са списком Европске уније“, наглашено је у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала