На списку за хапшење на северу КиМ укупно 46 особа: шверц, корупција, злоупотребе

© AP Photo / Visar KryeziuПрипадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косово и Метохије
Припадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косово и Метохије - Sputnik Србија
Пратите нас
На списку за хапшење на северу КиМ налази се укупно 46 лица, међу којима су полицајци и цивили српске, албанске и бошњачке националности, а на истрази и лоцирању осумњичених, осим косовских институција, радила су и два припадника мисије Еулекс.

Колона КПС пролази кроз Рударе - Sputnik Србија
Ухапшена још два полицајца на Косову и Метохији
„Блиц“ наводи да је имао увид у списак косовског тужилаштва на којем се налазе имена свих који се сумњиче за шверц, злоупотребу службеног положаја, примање мита и корупцију.

Од укупно 46 осумњичених, 25 су Срби, од тог броја 20 су полицајци припадници различитих јединица, а пет цивили, власници фирми на северу КиМ. Осталих 21 су Албанци и Бошњаци.

Позивајући се на неименоване изворе једне од, како се наводи, утицајних амбасада у Приштини и високопозиционираног службеника Еулекса, лист пише да је истрага против полицајаца отпочета прошле године у априлу.

Полицајци, међу којима и припадници граничне полиције, праћени су и били обухваћени „оперативним планом за шверц који је спровођен и на северу и југу Косова“.

„Тужилаштво има и заштићене сведоке из редова полиције, а њихова сведочења су везана за мито који је добијан од предузетника. У акцији су учествовала и два припадника мисије ЕУ“, тврди извор листа из Еулекса. Додаје се да обојица добро говоре српски, раде у цивилу и више година раде у Еулексу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала