Повређени руски службеник проглашен персоном нон грата на Косову

© Фото : Канцеларија за КиМСлужбеник УНМИК-а Михаил Красношчеков, који је претучен и приведен у акцији косовске полиције, у Клиничко-болничком центру у Косовској Митровици
Службеник УНМИК-а Михаил Красношчеков, који је претучен и приведен у акцији косовске полиције, у Клиничко-болничком центру у Косовској Митровици - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај саопштио је данас да је руски држављанин Михаил Красношчеков, којег је пре неколико дана ухапсила косовска полиција на северу Косова, проглашен персоном нон грата.

Председник Србије Александар Вучић и амбасадор Александар Чепурин у посети Михаилу Красношчекову - Sputnik Србија
Вучић и Чепурин на ВМА са повређеним руским чланом мисије УН (видео, фото)
„Одлука је донета због акције руског држављанина против уставног поретка Косова, универзалних вредности, мира и стабилности“, саопштио је Харадинај, преноси РТК на српском језику.

Красношчеков, који је био ангажован као међународно особље у Уједињеним нацијама, добио је налог да напусти територију Косова.

Иначе, он је од јуче на ВМА због повреда које су му косовски специјалци нанели током бруталне акције хапшења у уторак на северу Косова и Метохије.

„Позивам специјалног представника генералног секретара УН на Косову да поштује ову одлуку“, рекао је Харадинај.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала