Руска амбасада: Пружамо сву помоћ повређеном Красношчекову

© Фото : Канцеларија за КиМСлужбеник УНМИК-а Михаил Красношчеков, који је претучен и приведен у акцији косовске полиције, пребачен је данас из Клиничко-болничког центра у Косовској Митровици на ВМА.
Службеник УНМИК-а Михаил Красношчеков, који је претучен и приведен у акцији косовске полиције, пребачен је данас из Клиничко-болничког центра у Косовској Митровици на ВМА. - Sputnik Србија
Пратите нас
Амбасада Русије у Београду саопштила је да у сарадњи са својом канцеларијом у Приштини, као и са дипломатским представништвима у Њујорку и Бриселу, активно ради на решавању питања пружања пуне медицинске помоћи припаднику мисије УН на Косову Михаилу Красношчекову, који је повређен у акцији припадника РОСУ у Зубином Потоку.
Војно-медицинска академија у Београду данас касно после подне - Sputnik Србија
Руски члан мисије УН пребачен на ВМА (фото)

„Синоћ је Красношчеков пребачен у Београд и смештен у најбољу болницу — ВМА. Истог часа су предузете све мере како би била постављена дијагноза његових повреда и како би се почело са лечењем“, наводи се.

Амбасада је истакла и да је захвална српској страни на максимално пруженој подршци када је реч о лечењу Красношчекова.

Подсетимо, Златан Елек, помоћник директора КБЦ, раније је изјавио да Красношчеков има преломе виличне и јагодичне кости, фрактуру лобање и хематоме, тако да његово стање изискује медицински третман у Београду.

За његов транспорт је још у среду тражена дозвола од Приштине, али је она стигла тек јуче.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала