Порука премијера Луксембурга: Србија зна да се мир не може узимати здраво за готово

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLГзавије Бетел
Гзавије Бетел - Sputnik Србија
Пратите нас
Везе између Србије и Луксембурга базиране су на поверењу и узајамном поштовању и ја сам неко ко верује у врлину искреног дијалога, изјавио је премијер Луксембурга Гзавије Бетел, који борави у посети Београду.

Рамуш Харадинај - Sputnik Србија
Харадинај: Међународне безбедносне инстанце су биле свесне наше акције
Бетел је за „Блиц“ рекао да у Србију долази као пријатељ и да је његов циљ да се кроз сусрете са председником Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић размотре већ постојећи политички, економски и културни билатерални односи између двеју земаља, али и да се види где би могло да буде више простора за сарадњу.

„Овде мислим, на пример, на ИЦТ сектор, где Луксембург већ ради на томе да постане предводник у Европи“, каже Бетел.

Он истиче да је Луксембург дугогодишњи партнер Србије и увек је подржавао њен европски пут.

„И западни Балкан уопште има кључну улогу у одржавању стабилности и мира на нашем континенту. И као што ваша земља, нажалост, добро зна: мир се никада не може узимати здраво за готово. Споразум између Београда и Приштине је у интересу не само грађана обе земље, већ је важан због наставка пута ка чланству у ЕУ“, рекао је Бетел, преноси Танјуг.

Он додаје да је, наравно, на Београду и Приштини да одлуче о узајамно прихватљивом споразуму.

„Као што је показао пакет проширења, постоји и неколико других аспеката у којима је потребно постићи већи напредак, посебно у поштовању владавине права. Међутим, верујем да ваш председник и премијерка који су проевропски настројени, проактивно раде на решавању ових питања“, казао је премијер Луксембурга.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала